Behandlingar

Operation/Kirurgi

Vi har nyrenoverade operationssalar med all utrustning som krävs för att kunna erbjuda högkvalitativ kirurgi i både mindre och större ingrepp. Vi har modern övervakningsutrustning som sköts av personal med många års erfarenhet vilket minimerar narkosrisken för era djur.

Vi utför bland annat:

  • Kastration på hund och katt
  • Tandextraktioner
  • Navelbråck
  • Tumöroperationer

Röntgen

Vi utför enklare utredningar med hjälp av vår slätröntgen. Här kan vi bland annat upptäcka frakturer, luxationer, förstoppning, metastaser eller andra sjukdoms-eller olycksfall. Vi kan även utföra dräktighetsröntgen (från ca dygn 50 efter sista parningstillfället).Våra sköterskor utför även HD och ED röntgen (höft-och armbågsröntgen). Dessa bilder skickas sedan till SKK för bedömning. Vi är anslutna till SKK ́s nya e-tjänst SKK röntgen. Därför behöver du beställa avläsningen hos SKK innan besöket hos oss. Hur du går tillväga kan du läsa här: https://www.skk.se/sv/uppfodning/halsa/halsoprogram/bestall-rontgenavlasning/

Vänligen tänk på att hunden ska komma fastande inför besöket. Det är bra om du tar med dig stamtavlan (gäller ej blandrashundar). Vi rekommenderar inte att tikar i höglöp kommer in för HD/ED röntgen.

Ultraljud

Vi har möjlighet till ultraljudsundersökning hos oss.Vi kan bland annat utföra dräktighetsultraljud från dag 30.

Har du några frågor gällande ultraljud. Tveka inte att kontakta oss på 060-7501470.

Akutvård

Vi kan i mån av tid ta emot ditt akut sjuka djur. Vi har möjlighet till blodprovstagning, slätröntgen, ultraljudsundersökning, sårvård och akuta operationer. Viktigt att veta är att vi inte har någon ”över natten vård”. Om vi anser att ditt djur behöver läggas in över natten kommer vi remittera vidare till ett närliggande dygnet-runt öppet djursjukhus.

Vi försöker alltid att ha ett begränsat antal akuttider avsatta varje dag. Det varierar beroende på dag och personalstyrka hur många akuta patienter vi kan ta in. Har du ett akut sjukt djur? Tveka inte att kontakta oss!

Vaccinationer

Vi tar emot patienter för vaccination dagligen. För tillfället har vi ingen drop-in tjänst, men vi har generöst med tider och brukar kunna boka in er för vaccination redan samma dag som ni kontaktar oss om så önskas!

De vaccin som vi har till hund är:
 – Nobivac DHPPi
 – Nobivac Pi
 – Nobivac Rabies
 – Eurican Herpes 
 – Nobivac L4 och Nobivac KC är beställningsvaror.
Kontakta oss på 060-7501470 så beställer vi hem det åt dig!

De vaccin vi har till katt är:
 – Nobivac Tricat
 – Nobivac Ducat
 – Nobivac Rabies

Tänk på att alla patienter kan reagera på vaccinationen oavsett om de aldrig fått en reaktion tidigare. De vanligaste symtomen är att de blir lite trötta och hängiga, men vid en allergisk reaktion behöver de vara hos oss på kliniken för observation och ev. medicinering. Tecken på en allergisk reaktion är bland annat kräkning och diarré, svullnad i tex ansiktet och medvetslöshet. Håll dig gärna i närområdet den närmsta halvtimmen efter vaccinationen om något av detta skulle ske.

Tandvård

Vi har en splitterny tandutrustning och fräscha lokaler med tillgång till högmodern narkosutrustning. Detta i kombination med erfaren, kompetent personal gör att vi är ett självklart val när du behöver hjälp med tandvård till ditt djur. Vi utför allt ifrån professionell tandrengöring (tandstensborttagning) till mer avancerade åtgärder som mjölktandsextraktioner. Alla tandåtgärder utförs under inhalationsnarkos för att minimera risken att hunden eller katten ska andas in de bakterier och andra partiklar som frigörs under tandstensborttagningen, då detta skulle kunna leda till lunginflammation. 

En intuberad patient ären förutsättning för att kunna utföra all rengöring av tänderna och efterföljande behandling på ett säkert och noggrant sätt. 

Försäljning och rådgivning

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på telefon, mail eller Messenger för rådgivning. Vi har utbildad och erfaren personal som svarar på alla dina frågor. För oss är det viktigt att du känner dig hörd, att du tycker att det är lätt att komma i kontakt med oss samt att du får kompetent hjälp.

Vi säljer en hel del både frisk-och sjukfoder på vår klinik från märkena Hills, Virbac och Royal Canin. Vi gör vårt bästa för att alltid ha ett påfyllt lager och att vi möter efterfrågan, men vill du vara extra säker på att inte bli utan foder kan du kontakta oss någon vecka innan ditt foder är slut. Då har vi möjlighet att beställa hem mer foder om det skulle saknas på lagret, och sedan ställer vi undan en säck åt dig så du inte behöver oroa dig för att ditt djur ska behöva gå med kurrande mage!

Vi säljer även en mängd olika produktersom till exempel tandkräm, medicinska schampoon, tassvax, öronrengöringsmedel, kosttillskottoch tassbandage. Har du ett väldigt stressat och oroligt djur har vi lugnande tillskott som t ex Aptus Relax, Zylkene och Feliway. Hardu ett djur med dålig mage har vi bland annat Diarsanyl och Attapectin som kan vara till god hjälp.

Du är varmt välkommen in till kliniken så hjälper vi dig att hitta rätt foder och produkter för just ditt djur!

Avlivning och kremering

När det är dags för den sista vilan så hjälper vi er gärna till ett lugnt, tryggt ochvärdigt avslut. Vi försöker alltid att möta era önskemål i form av tidsbokning, hur ni vill att det ska vara inne på rummet (nedsläckt eller upptänt, tända ljus eller inte, och så vidare) och om ni vill vara med under tiden eller inte. Många väljer att vara med vid själva insomnandet, men för en del kan det kännas väldigt jobbigt och då finns alternativet att lämna djuret med oss. Alla beslut respekteras, du gör precis det som känns bäst för dig och ditt djur.
Om du som djurägare inte är med vid avlivningen behöver vi en fullmakt från dig. Den hittar du här.
Vi brukar ta betalt före avlivningen, så slipper du detta efteråt.Vi tar emot betalning med kort eller swish, ej kontanter.

Du får stanna kvar hos ditt djur efteråt och ta farväl i lugn och ro. Därefter tar vi hand om ditt djur på det sätt du önskar.

Du kan välja att ta med djuret hem efteråt eller att få det kremerat. Vid kremering finns två alternativ: Allmän kremering och Separat kremering.

Vid en allmän kremering kremeras ditt djur tillsammans med andra djur och sprids på en äng vid krematoriet i Bergsjö.

Vid en separat kremering hanteras djuret separat hela vägen och du får tillbaka askan i en träurna som du hämtar ut i vår reception ca 1-3 veckor efter avlivningen.

Provtagning/Labb

Vår välutrustade labbavdelning innehåller utrustning för bland annat blodprovsanalyser, urinanalyser och undersökning av cytologier från till exempel öron och hudavskrap.

Vi har möjlighet till mer avancerade blodprovsanalyser hos oss, och det vi inte kan analysera ”in-house” skickar vi iväg för analys till bland annat UDS och SVA. Vi har möjlighet att ta Progesteron-prov hos oss, det körs på kliniken och du får svar inom några timmar. Progesteron ger ett värde på var i löpet din tik ligger och kan därför vara en fingervisning för när det är dags att para.

Vid urinvägsproblem på hund uppskattar vi om ni tar med ett urinprov till besöket. Det ska vara så färskt som möjligt, alltså taget så nära inpå besöket som det går. Om du tar urinprovet någon/några timmar innan ska det stå i kylskåp fram tills besöket. Ett urinprov tar du lättast i en ordentligt diskad matlåda eller burk. Har du en tik som sitter lågt när hon kissar kan du vara hjälpt av en soppslev med långt skaft som du för in under tiken medan hon kissar, på så sätt brukar de inte känna sig lika störda och att du som djurägare blir för närgången.

Vid urinprov på katt kan det vara betydligt mer besvärligt. Vi har urinprovs-kit som finns att köpa på kliniken. I kitet ingår en kattsand av små plastkulor, en pipett och ett urinprovsrör. När katten kissar på ”kattsanden” så sugs inte urinen upp, utan du kan vinkla kattlådan för att suga upp urinet med hjälp av pipetten och placera det i urinprovsröret. Skriv gärna djurets namn på röret samt vilken tid du tog provet. Viktigt att tänka på är att kattlådan är ordentligt städad innan du fyller på med plastsanden, samt om du har flera katter i hushållet så måste den sjuka katten vara den enda som har tillgång att gå på just den lådan.

Vi har ett nära samarbete med BioVet i Sollentuna som analyserar alla våra cytologier, biopsier och vävnadsprover från nybildningar och tumörer.