vetrinarkliniken_birsta_loggo

Operation och kirurgi

På Veterinärkliniken Birsta utför vi både mindre och mer omfattande kirurgiska ingrepp. Våra operationssalar är nyligen renoverade och är fullt utrustade med modern teknologi för att kunna erbjuda högkvalitativ kirurgisk vård. Vi har även avancerad övervakningsutrustning som hanteras av vår erfarna personal, vilket minimerar risker som kan uppstå vid användning av narkos.

Vi utför bland annat:

operation-veterinarkliniken-birsta

Viktigt att tänka på innan operationen

Innan en kirurgisk djuroperation är det viktigt att förbereda sig noggrant. Det innebär att konsultera en kvalificerad specialist, förstå fördelar och risker, och följa alla föreskrifter noggrant. Under och efter operationen är övervakning och eftervård avgörande för en framgångsrik återhämtning. Att ha rätt stöd och vård är nyckeln till att säkerställa att ingreppet går smidigt och att din fyrbenta vän återhämtar sig väl.

Operation för hund och katt

Innan din hund eller katt ska genomgå en operation är det viktigt att de fastar för att minimera risken för kräkning och andra komplikationer under ingreppet. Ditt husdjur bör inte äta något efter klockan 22.00 kvällen innan operationen. Vatten är dock tillåtet fram till det att ni lämnar hemmet. Dessutom är det viktigt att du informerar veterinären om ditt husdjurs sjukdomshistoria och eventuell medicinering för att säkerställa anpassad vård. För att minimera riskerna för infektion rekommenderar vi att ditt husdjur är ren och nyligen badad före operationen. Se till att ditt husdjur även är ordentligt rastat innan ni anländer till kliniken. För katter är det även viktigt att de hålls inomhus kvällen före operationen.

Efter operationen

Efter operationen kommer ditt husdjur vakna upp varmt och tryggt. För snabb återhämtning är det viktigt med noggrann vård och omsorg efter ingreppet. Instruktioner för eftervård lämnas av veterinären. Beroende på vilken typ av operation och hur väl allt läker kan ett återbesök bli aktuellt. Dessa återbesök är en viktig del av vårdprocessen och syftar till att säkerställa djurets hälsa och välbefinnande på lång sikt. Din veterinär kommer att informera dig om när ett sådant återbesök är aktuellt och vad som förväntas under det.

Operation och kirurgi hos Veterinärkliniken Birsta

På Veterinärkliniken Birsta erbjuder vi kvalitativ kirurgisk vård för ditt husdjur. Med välutrustade operationssalar och erfaren personal säkerställer vi att varje ingrepp genomförs med största omsorg. Vi förstår att en operation kan kännas jobbigt för både husdjur och ägare, och vi gör vårt yttersta för att hantera varje situation med försiktighet och respekt för ditt djurs behov. Vi är stöttar er genom hela processen, från förberedelser till eftervård. Har du frågor om någon operation eller eftervård? Kontakta oss för mer information.

Boka din tid

Observera att tid samt datum som anges nedan är önskade tider & datum. Vi återkommer till dig per mail för att bekräfta din bokning.

Vill du se vår prislista? Klicka här!

Telefon

060-750 14 70

Öppettider

Mån-fre: 08.00 - 17.00