vetrinarkliniken_birsta_loggo

Akut djursjukvård

Vi erbjuder akut djursjukvård i mån av tid. Vi har möjlighet till blodprovstagning, slätröntgen, ultraljudsundersökning, sårvård och akuta operationer. Det är viktigt att notera att vi inte har någon ”över natten vård” hos oss. Om vi anser att ditt djur behöver läggas in över natten, remitterar vi vidare till ett närliggande dygnet-runt öppet djursjukhus. Vi försöker alltid att ha ett begränsat antal akuttider avsatta varje dag. Det varierar beroende på dag och personalstyrka hur många akuta patienter vi kan ta in.

Vi finns här för att ge snabb och professionell hjälp.
Har du ett akut sjukt djur? Tveka inte att kontakta oss!

akutvard-veterinarkliniken-birsta

Vad är akut djursjukvård?

Akutsjukvård för djur innebär att ge omedelbar medicinsk vård och behandling till ett djur som befinner sig i en nödsituation eller som plötsligt har drabbats av en akut sjukdom eller skada. Målet med akutsjukvård är att stabilisera djuret, lindra smärta och obehag, och försöka rädda dess liv. 

Akutsjukvård för djur kan inkludera en mängd olika åtgärder, beroende på djurets tillstånd. Det kan innebära att ta blodprov, röntgenbilder eller utföra ultraljud för att diagnostisera problemet. Det kan också inkludera behandling med mediciner, kirurgiska ingrepp, bandagering av sår eller andra åtgärder som behövs.

När behövs akut djursjukvård?

Akut djursjukvård kan behövas när du upplever en omedelbar hälsorisk för ditt djur. När det gäller djursjukvård är det viktigt att förstå de olika situationer där omedelbar uppmärksamhet och vård behövs för att säkerställa djurets välbefinnande och överlevnad. Här är några exempel på situationer när akut djursjukvård kan vara nödvändig:

Tidig uppmärksamhet och vård i dessa situationer avgörande för att säkerställa bästa möjliga resultat för djurets hälsa och välbefinnande. Att känna igen varningssignalerna och agera snabbt genom att söka professionell veterinärvård kan göra en enorm skillnad för ett djurs överlevnad och återhämtning. 

Det är viktigt att komma ihåg att akut djursjukvård är avgörande för att rädda liv och minimera lidande när ett djur befinner sig i en nödsituation. Om du är osäker på om din katt eller hund behöver akut vård, är det bäst att kontakta oss för råd och bedömning av situationen.

Processen för akut djursjukvård

När vi tar emot ditt djur för akut sjukvård är vår främsta prioritet att stabilisera patienten. En veterinär genomför en noggrann bedömning för att identifiera det akuta problemet. Denna bedömning kan inkludera blodprov, röntgen eller ultraljud. 

När vi har en tydlig diagnos kan vi påbörja behandlingen, som kan omfatta medicinering, kirurgi eller sårvård, beroende på djurets tillstånd. Efter behandlingen övervakas djuret noggrant för eftervård. I vissa fall gäller det mindre ingrepp och djuret kan skickas hem direkt efter behandlingen.

Akut djursjukvård hos oss

Som veterinärklinik strävar vi efter att erbjuda omedelbar och effektiv akut djursjukvård. Vårt team är utrustat med avancerad teknik och kompetens för att hantera akuta situationer. Vi genomför nödvändiga diagnostiska tester som blodprov, röntgen och ultraljud samt utför akuta operationer och sårvård.

Vår klinik är redo att erbjuda den bästa möjliga akuta vården för ditt älskade husdjur. Tveka inte att kontakta oss om du behöver akut veterinärvård. Vi finns här för att hjälpa till.

Boka din tid

Observera att tid samt datum som anges nedan är önskade tider & datum. Vi återkommer till dig per mail för att bekräfta din bokning.

Vill du se vår prislista? Klicka här!

Telefon

060-750 14 70

Öppettider

Mån-fre: 08.00 - 17.00